Battlefield 5 започва отворена бета

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Не се шашкайте, но ще има нов Battlefield и тази година. След като приключих с тази шокираща новина е време да ви съобщя, че Battlefield V (чете се Батълфийлд Въ, не знам за каква петица ми говорите) ще си има безплатна отворена бета, която започва днес. Може да си я свалите още сега, ако може да преглътнете 12 гигабайта харддиск място.


Ако имате нужда да си припомните за какво се бори Батълфийлд Въ - в случай, че “мащабен шуутър, поставен в историческата рамка на Втората световна война, но с акцент върху отборен, високо-адреналинов екшън вместо реализъм” не ви стига - хвърлете око върху последния трейлър на заглавието. Има даже нова кратка демонстрация на така модерния battle royale режим, който (подходящо и доста пищно) се нарича Firestorm.


Някои от най-големите механични промени в Battlefield 5 са новите системи на придвижване и изграждане на полеви укрепления. Вместо да тичате слепешката като редови пешак/пушечно месо, ще може да извършвате героични приплъзвания и пролазвания, достойни за Спилбърг-ВСВ адаптация. В 99% от случаите бомбата пак ще ви отвее, но пък онзи път, в който се плъзнете под снайперисткия изстрел? Дам, и аз бих си го запазил на клип за внуците.


Другото голямо нововъведение в Battlefield 5 (предадох се) са полевите укрепления, които може да устроите на удобни за вас места. Как това се вмества в хода на типичния Battlefield мач (да се чете - всяка сграда е срината със земята в първите 5 минути), тепърва ще разберем. Строенето на каквото и да било обаче навява интересни battle royale асоциации, а и не мога да отрека колко яко изглежда постепенно затварящият се огнен пръстен.

В случай, че гореописаното ви звучи примамливо, може да започнете свалянето от тази Origin дестинация. Бетата приключва на 11 септември, а на същата дата Premium Pass-ът на Battlefield 1 става безплатен, така че може да го грабнете пътьом. След новообявеното си забавяне пък самият Battlefield 5 излиза на 20 ноември, предвидливо встрани от пътя на Black Ops 4 и Red Dead Redemption 2.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!