Surviving Mars се тераформира

От
В. Рашковски
на
9/4/2019

Ключов момент от Surviving Mars e, че… ами… се развива на Марс, планета със сурови и негостоприемни атмосферни условия, които биха свели престоя ни там до силно защитени и ограничени пространства. Това обаче е на път да се промени, защото във втория експанжън на играта — наречен Green Planet — се вкарва елементът на тераформирането.


Ще имате възможността да оформяте повърхността и да отгледате растения, постепенно създавайки дихаема атмосфера. Дебютният трейлър показва масивни машинарии, изпускащи въздух и пълнещи кратери с вода, както и зеления живот, който разцъфва като последствие. Подробни геймплей елементи са изредени на страницата на експанжъна.


Платеният експанжън ще излезе редом с безплатен ъпдейт за всички играчи на Surviving Mars, за който издателите Paradox добавят, че “ще донесе нов слой стратегическа дълбочина в средното до късно развитие на играта”.


Габриел Добрев, CEO на разработчиците Хемимонт споделя, че тераформирането е един от най-желаните пътеки на развитие от феновете откакто играта е излязла. “Тераформирането на повърхността на Марс е възможност, която разпалва както геймърското, така и човешкото въображение изобщо откакто се помним,” казва той. “Затова му отделихме специална грижа и внимание, за да сме сигурни, че ще отговорим на очакванията.”


Очакваме Green Planet до края на юни в дигиталните платформи Steam и GOG. Цената все още не е обявена, но вероятно ще е в диапазона 15-20 евро.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!