Outriders е новата игра на студиото зад Bulletstorm

От
В. Рашковски
на
16/2/2020

Разработчиците на Bulletstorm People Can Fly показаха куп нова информация за предстоящия си кооперативен sci-fi шуутър Outriders — а също и потвърдиха, че заглавието ще излезе както за двете нови конзоли — PS5 и Xbox Series X, така и за предходното поколение — PS4 и Xbox One. Разбира се, PC платформата няма да бъде подмината, и играта ще излезе в Steam. 


Outriders беше разкрита официално за пръв път на миналогодишното E3, като тогава беше предвидена за “лято 2020”. Играта е описана като “мрачен, модерен шуутър с традиционен подход”, и обещава здрав екшън с RPG елементи — както и възможност да се играе соло, или кооперативно до трима.


“Докато човечеството кърви в окопите на Енох (Enoch),” разказват People Can Fly, “вие ще създадете своя собствен Ездач (Outrider) и ще се отправите на пътешествие из враждебна планета. В рамките богата история, разстлана из разнообразен свят, ще се придвижите от разнебитените постройки на Първия Град (The First City) и ще изследвате гори, планини и пустини в преследване на мистериозен сигнал.”


Миналогодишният трейлър ни даде първия привкус от “оригиналната, мрачна и отчаяна sci-fi вселена” на Outriders, както и пръв поглед към някои притеснително големи чудовища. Сега обаче имаме нов, зрелищен кинематографичен трейлър, както и наръч от чисто нови геймплей видеа, които разкриват многообразни аспекти на играта.


Сюжет

Outriders разказва историята на група наемници, чиято мисия е да изследват Енох (Enoch) — знойна, девствена планета, избрана да бъде следващата цел на човешката колонизация. Скоро след пристигането си обаче, отрядът улавя мистериозен сигнал и докато се опитват да открият източника му, биват застигнати от унищожителна буря — Аномалията (the Anomaly). За да избегнат ефектите ѝ, Ездачите (Outriders) се оттеглят в криогенен сън, и се пробуждат цели 30 години по-късно — в един неузнаваем свят.


Война е обхванала целия свят, флората и фауната е хипер-еволюирала до неузнаваемост, а ДНК-то на Ездачите е пренаписано от Аномалията до степен, която кара всички да ги наричат “Променените” (the Altered).


Свят и геймплей

Самата игра ще обхваща епичното приключение по намирането на източника на все още действащия сигнал, пътешествие което ще отведе играчите — солово или в група до трима — през целия Енох, “до ръба на цивилизацията и отвъд.” Стартирате в лишената от технологии Военна Зона, откъдето ще придружавате изследователски конвой от един лагер до друг — с всевъзможни локации, биоми и отломки запълващи разстоянието между всяка отправна точка. Въпреки обещаното разнообразие в декора разработчиците наблягат, че това няма да бъде игра с отворен свят.


Лагерите, между които ще се придвижвате — например демонстрирания Град в Цепнатината (Rift Town) — ще представляват късчета цивилизация, в които да си отдъхнете и да отделите внимание на мистериите на Енох. Там ще можете да поемате странични задачи, да изслушвате историите на местните NPC-та, а също и да си купите нова екипировка и модификации (или да продадете за скрап досегашните), да поправите инвентара си и прочее екшън-ролеви занимавки. 


Герои и Екипировка

Можете да поемете контрол върху предварително създаден персонаж, или да създадете свой собствен Ездач, като с напредване на сюжета, ще изникват нови и нови възможности за персонализация. Това включва и превозните средства — масивните камионетки, които виждаме неколкократно в трейлърите. Дори можете да забучите главата на някой особено гнусен звяр на бронята на возилото — култ!


Оръжията започват от сравнително конвенционални пушкала, адаптирани от технологичното безсилие, което донася Аномалията, и постепенно еволюира в нарастващо екзотичен и езотеричен арсенал. Самият играч пък може да инвестира прогреса от нивата на героя му под формата на точки, разпределени в няколко дървета на умения.


Outriders ще има четири отчетливо различни класове, като засега са разкрити три от тях. Пиромансерът (Pyromancer) управлява вулканични енергии и ги съсредоточава в унищожителни стени от огън; ловкият Манипулатор (Trickster) пък подчинява силите на времето и пространството с умения като забавяне и телепортация, които му дават шанс да издебне врага в гръб; Опустошителят (Devastator) призовава мощта на земните недра, причинявайки земетресения и обгръщайки се в непробиваема каменна обвивка, с която стоварва брутални ръкопашни удари.


За съжаление, все още нямаме точна дата на излизане — но ако прочетеното и видяното ви допада, си отбележете на календара “около Коледа 2020”.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!