Бизнес

Наградите на Американската писателска гилдия премахват игрите

От
В. Рашковски
-
11/10/2019

Американската писателска гилдия потвърди, че няма да включи сценариите на видеоигри в своите награди за 2020 г. В изявление до USGamer организацията потвърди, че категорията ще се завърне едва “когато има критична маса от заслужили игри”. Наградата за сценарии на видеоигра присъстваше от 2008 г.

Fortnite

Epic са подсъдими за ‘умишлено пристрастяващия’ Fortnite

От
В. Рашковски
-
7/10/2019

Канадска кантора подготвя дело срещу Epic Games, което обвинява компанията в “предумишлена разработка на извънредно пристрастяваща игра”, а именно — Fortnite.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 излиза за PC през ноември

От
В. Рашковски
-
7/10/2019

Red Dead Redemption 2 в крайна сметка ще излезе за PC идния месец, и по-конкретно — на 5 ноември.

PlayStation

PS4 cross-play излиза от бета

От
В. Рашковски
-
4/10/2019

Междуплатформената (т.нар. cross-play) функционалност на PlayStation 4 напуска бета етапа на разработка и е наличен за всички разработчици, които искат да го имат в игрите си.

Activision Blizzard

Виртуалните билети за BlizzCon 2019 са налични

От
В. Рашковски
-
4/10/2019

За тези от вас, които жадуват да получат преживяването BlizzCon без да пътуват 16 часа, виртуалните билети за събитието са вече в продажба.

PlayStation

PS Now с куп нови заглавия и по-ниска цена

От
В. Рашковски
-
3/10/2019

Sony направиха мощен напън в рекламата на PlayStation Now, смъквайки цената на услугата перманентно и добавяйки временна селекция от хитови игри.

Destiny

Bungie планират не-Destiny франчайз до 2025

От
В. Рашковски
-
3/10/2019

В дните около преиздаването на Destiny 2 като отчасти-free-to-play игра, Bungie разкриха своите планове да издадат поне още една не-Destiny игра до 2025.

Red Dead Redemption 2

Без сингълплейър DLC за Red Dead Redemption 2

От
В. Рашковски
-
29/9/2019

Няма планове за сингълплейър разширения на Red Dead Redemption 2, споделят Rockstar. “Фокусираме се на 100% върху онлайн мултиплейъра в момента,” сподели Katie Pica, отговорна за продуцирането на именно тази част от играта.

Resident Evil

Вижте цял рунд от Resident Evil Project Resistance

От
В. Рашковски
-
29/9/2019

Capcom показаха геймплея на един цял рунд в мултиплейър-базирания страничен проект от Resident Evil вселената, наречен Project Resistance. 

Безплатно

Безплатно: Metro 2033: Redux и Everything

От
В. Рашковски
-
29/9/2019

Ежеседмичните раздаванки на Epic Games Store продължават с атрактивните предложения, като този път на ред са две коренно различни заглавия: пост-апокалиптичния екшън Metro 2033: Redux и умозрителното, забавно инди приключение Everything.

The Last of Us

The Last of Us 2 няма да има мултиплейър

От
В. Рашковски
-
27/9/2019

Изглежда The Last of Us Part 2 няма да има мултиплейър режим, въпреки миналогодишни твърдения от разработчиците, твърдящи обратното.

Бизнес

Игри на Frogwares изчезват от магазините заради издателски конфликт

От
В. Рашковски
-
27/9/2019

Frogwares обвиняват Focus в премахване на по-старите им заглавия от различни дигитални платформи, както и отказ да прехвърлят асоцираните с тях ID-та, “въпреки прекратяването на издателското и дистрибуторско споразумение помежду ни”. Frogwares казват, че още от техните игри ще изчезнат от дигиталните пазари в идните дни.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!

На живо всеки ден в
Twitch
и
YouTube