Ghostwire: Tokyo ни сблъсква с японски окултизъм

От
В. Рашковски
на
15/6/2020

Tango Gameworks, които познавате от поредицата Evil Within, представиха за втора поредна година прогреса си по Ghostwire: Tokyo. Заглавието дебютира на E3 2019, където представянето му беше забулено в енигматичен трейлър и харизматичната презентация на тогавашната главна дизайнерка, Ikumi Nakamura. Тазгодишният трейлър обаче показва и геймплей, който разкрива доста по-ясно същността на играта - а именно, паранормален first person shooter.

 

По всичко личи, че ще издирваме свръхестествени създания из обезлюдените, но окъпани в дъжд улици на Токио - и когато ги намерим, ще влизаме в зрелищни магични схватки, с които да ги запратим обратно в преизподнята, в която принадлежат. Трейлърът показва част от окултните създания - наречени накратко 'Посетителите' - срещу които ще се изправим; например въоражените със смъртоносни ножици Kuchisake, призрачните булки Shiromuku, и духовете на изоставени деца Amewarashi. Противниците в играта се базират на всевъзможни японски поверия, приказки и градски легенди, като от нас се очаква да знаем слабите им места, с които да ги обезвредим.

 

С контекста на тазгодишния трейлър, миналогодишният сюжетен тийз от издателите Bethesda добива доста повече пълнота:

 

"След необяснимото изчезване на жителите на Токио, вие сте натоварени със задачата да откриете както причината, така и да прочистите града от ново, необяснимо зло. Въоражени със собствените си, мистериозни спектрални умения, ще се изправите срещу окултното, ще разкриете конспирации и ще изживеете градски легенди както никога досега."

 

Предвидена за догодина, Ghostwire: Tokyo ще излезе на PC, а на конзоли ще бъде ексклузивна за PlayStation 5.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!