Spider-Man: Miles Morales излиза за PlayStation 5 тази година

От
В. Рашковски
на
12/6/2020

Първото голямо Sony заглавие, показано на снощната PS5 презентация, беше Spider-Man: Miles Morales, продължение на играта на Insomniac от 2018.

 

Очаквано, този път влизаме под кожата на Miles Morales вместо тази на Peter Parker. По-неочаквано, играта се очаква около Коледа тази година - предполагаемо, около излизането на самата конзола.

 

Ето го и дебютния трейлър:

 

Важно е обаче да се уточни, че това не е пълнокръвна "втора част" от предполагаема поредица за Спайди. В интервю за Telegraph, лидерът на европейската бизнес част на Sony Interactive Entertainment Simon Rutter казва, че Miles Morales е по-скоро експанжън на хитовото заглавие.

 

"Предполагам, че можете да го наречете експанжън и подобрение на предходната игра," казва той.

 

"Има съществен 'Miles Morales' компонент - тъй нареченото експанжън съдържание - но и в самата игра има съществени подобрения на ниво енджин, вкарвайки в употреба мощностите на новия PlayStation 5."

 

На въпроса ако това познанство с вече играни заглавия е важен момент в транзицията на вече установените фенове от една конзола на друга, Rutter казва:

 

"Мисля, че на всички ще е много интересно да преживеят вече позната игра заедно с промяната, която носи хардуера на PlayStation 5 за нея."

 

Пусната през септември 2018, ексклузивният за PS4 Spider-Man пожъна критичен и пазарен успех, продавайки 13 милиона бройки в световен мащаб по последни данни от Sony. 



Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!