Chucklefish разкриват новата визия на Witchbrook

От
Н. Предева
на
3/4/2020

Великобританският разработчик на Starbound (2016) и Wargroove (2019) се е заел с това да създаде игра, която сам описва като комбинация между Хари Потър и Stardew Valley.

Старата визия на Witchbrook

Според Chucklefish, анонсираната в началото на 2018 г. Witchbrook е освен това силно вдъхновена от творбите на Studio Ghibli, фентъзи поредицата "Старото кралство" на Гарт Никс, книгите за Тифани Сболки на Тери Пратчет, както и мъничко от анимацията "Steven Universe". Първоначално представена с името Spellbound, Witchbrook е чаровен симулатор на училище за вещици.

В продължение на дълги месеци след първоначалния анонс, Chucklefish държаха в тайна разработката на симулатора и вече знаем защо - играта е получила значителен визуален ъплифтинг. Новата визия, изометрична и пъстра, е изключително добре приета от феновете. И от мен. Аз съм феновете.

Новата визия на Witchbrook

И макар Chucklefish да са издатели на Stardew Valley, важно е да отбележим, че самият разработчик на култовия фермерски симулатор (ConcernedApe) не участва по никакъв начин в усилията над Witchbrook. Това, разбира се, не значи, че очакванията ни за магьосническия симулатор не витаят нейде из небесата.

Новата визия на Witchbrook
Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!