Resident Evil 8 се завръща в дълбоката провинция

От
В. Рашковски
на
15/6/2020

Capcom обявиха Resident Evil: Village за PC, PlayStation 5 и Xbox Series X през 2021. Анонсът потвърди слуховете от началото на годината, че осмият Resident Evil (с хитра стилизация на логото като VII_I_AGE) ще бъде survival horror от първо лице, който сюжетно ще следва нишки, заложени от революционното завръщане във форма на поредицата с Resident Evil 7. Самият трейлър повдига редица въпроси сам по себе си - например защо, дявол да го вземе, Chris Redfield се извинява на Ethan Winters (главният герой от RE7) и тегли куршума на съпругата му, Mia.

 

Действието на играта се развива в страховито, заснежено и откъснато от света селце. Според самите Capcom, фокусът на играта ще бъде върху битките и изследването на околностите до по-голяма степен, отколкото клаустрофобичната седма игра. Ето какво твърди официалната анотация за трейлъра:

 

"В Resident Evil 7 Biohazard, Ethan Winters пътува до Луизиана в търсене на изчезналата си съпруга Mia. Resident Evil: Village ни пренася няколко години по-късно и ни запознава с щастливият им живот, загърбил ужасите на имението Baker.

 

Едва възстановен от тези гротески, светът на Ethan се срива повторно с появата на Chris Redfield - старият ни познайник отприщва поредица от събития, които пращат съсипания Ethan в търсене на въпроси за шокиращите действия на Chris… и в крайна сметка го отвеждат до мистериозно село.

 

В контраст с притискащите коридори на имението Baker в Resident Evil 7, страховете от тъмното са заменени с тези от непознатото, докато Ethan търси отговори в порутените сгради и отрупаните със сняг лесове.

 

Завръща се и перспективата от първо лице, която носи свирепото и първично усещане в битка. Всеки сблъсък е на живот и смърт срещу ужасяващи противници, които ще ви принудят да следите зорко обкръжаващата ви реалност и постоянно да сте нащрек за ресурси на вражеска територия. Селото е централно действащо лице само по себе си - локация, изпълнена със свой собствен живот, който ще ви държи в напрежение, докато изследвате тайните му."

 

Показаното до голяма степен потвърждава и изтичанията на информация, поместени в редица нишови Resident Evil фенсайтове и източници - като например, че част от засегнатите теми в осмата част ще са окултизъм, халюцинации и върколаци. Разкритието на новия 'враг-преследвач' в лицето на Вещицата изглежда също е достоверно. В оставащите месеци от годината вероятно ще получим още доста информация за Village, тъй като всички слухове сочат към целена пускова дата през първата четвърт на 2021.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!