Metro Exodus придава нов облик на старите заплахи

От
В. Рашковски
на
27/1/2019

Може Артьом и компания да са напуснали клаустрофобичните, обладани от радиационни призраци тунели на Московското метро, но — поне ако съдим по последния трейлър на Metro Exodus — имат достатъчно проблеми и на повърхността. 4A Games заменят мрачните и прашни коридори с разнообразен апокалиптичен декор, включително блата и сурови ядрени пустини. Опасностите обаче са ви познати — както богат набор от мутирали зверове, така и неизкоренимите нацисти. Абе, типичната пост-апокалиптична паплач, която можем да мелим без свян. Хвърлете поглед на чисто новия трейлър по-долу:


След две игри в безкрайните тунели, новата обстановка е буквална глътка свеж въздух. От всичко показано до момента личи, че ще се движим по-свободно — вместо да броим секундите на прибежките от сграда в сграда като в предните части, имаме на разположение необятната пустош на след(ядрено)военна Русия. Някои неща си остават същите, де — като продължителните, скриптирани ‘setpiece’ сцени, и тук-там някой препълнен с гадини тунел.

Имах сериозни проблеми с раздялата на третата “Метро” книга на Глуховски със свръхестествения елемент на ядрените аномалии и изкривените психо-странности, които толкова ми харесаха от първата книга. Тая някаква надежда, че не е задължително третата игра да следва слабостите на първообраза, и ще ни постави пред заплахи, които не се решават с просто празнене на пълнители. От изключителна важност за цялото ‘Метро’ усещане да има необяснима и умопобъркваща опасност, готова да те смачка при миг невнимание.

Очакваме Metro Exodus на 15 февруари за PC, PS4 и Xbox One, на пълната цена от 60 евро.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!