Battle Royale-ът на Modern Warfare ще бъде безплатен

От
В. Рашковски
на
18/2/2020

Battle Royale режимът на Call of Duty: Modern Warfare е една от най-зле пазените тайни на гейминг индустрията напоследък, с всевъзможни слухове и дори гличове в самата игра, които потвърждават съществуването му. Приближавайки се към неизбежното му излизане, изплуват все повече детайли от официално необявения режим.


Според репортаж на Video Games Chronicle, режимът Warzone на Modern Warfare ще излезе на 10 март. Техни източници в Activision са издали, че режимът ще бъде безплатен (free-to-play) и ще бъде самостоятелен (standalone) от базовата игра. Миналогодишният Black Ops 4 неколкократно пускаше пробни периоди, но така и не стана истински free-to-play. 


Warzone ще бъде най-големият от масовите battle royale-и, като се твърди, че ще поддържа 200 играчи. Ако следваме логиката на Black Ops 4, това предполага огромна Warzone карта, съшита от парчета на по-малките мултиплейър карти — и изтеклата карта (вижте по-долу) сочи именно към това. Отбелязани са локации като Boneyard и Quarry от последния Modern Warfare, а други — като Scrapyard и Broadcast — са препратки към карти на предишни MW игри (Lumberyard и TV Stations, респективно).

Картата на Modern Warfare-ския battle royale.


Най-отчетливата промяна от традиционните battle royale механики идва от системата за ‘връщане към живот’, която зависи от 1v1 дуел с друг повален играч. Ако някой падне на бойното поле, неговите оцелели съекипници могат да го заведат до линейка. Това пренася ‘смъртно ранения’ в Gulag зоната, където се изправят 1v1 с друг играч в неговото положение. Победителят от двубоя получава втори шанс и се връща на бойното поле. Другите играчи пък ще могат да залагат на тези двубои с Плячка — разменна единица, която служи за купуване на нова екипировка по време на мача.


Всичката тази информация е технически непотвърдена, но няма да остане такава още дълго. Очаква се Activision да започнат комуникация относно Warzone плановете си съвсем скоро.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!