Torchlight Frontiers се превръща в Torchlight 3

От
В. Рашковски
на
28/1/2020

Екшън RPG-то Torchlight Frontiers се префасонира в Torchlight 3 и ще излезе в Steam през лятото, обявиха разработчиците Echtra Games. Ребрандирането акцентира върху цялостната промяна в концепцията на играта, която се завръща към модела на еднократната ‘премиум’ покупка на предшествениците си Torchlight 1 и 2, и се фокусира обратно върху линейната прогресия и класическата актова структура, позната на всички aRPG фенове.


Играта все още е играема он- и офлайн, с достъп до всичкото играемо съдържание. Torchlight 3 изоставя идеята за споделен, постоянно онлайн и динамично генериран свят, каквато беше първоначалната идея за Frontiers, и премахва първоначално предвиденият магазин с истински пари.


“Дългогодишните фенове на Torchlight ще се радват да чуят, че играта ще има всички механики, която отличиха тази поредица на пазара на екшън ролевите игри,” гласи официалното обявление.


“След като изберат своя герой измежду уникалните класове на Torchlight 3, играчите ще си изберат любимец (pet), който да ги съпровожда в новото приключение: пухкава алпака, бързолетен бухал, или лоялен ретривър. След това ще се потопят в необятни лесове, изпълнени с опасни същества и приключения, които ще ги възнаградят с могъща плячка.” 


Екипът зад играта е Echtra Games, Inc., начело на която стои Max Schaefer — съосновател на оригиналния Torchlight разработчик Runic Games, които фалираха през ноември 2017.


“Когато започнахме разработката на Torchlight Frontiers, бяхме фокусирани върху създаването на преживяване в споделен свят,” обяснява Schaefer. “По време на разработка обаче, често се случва да разбереш какъв продукт всъщност трябва да бъде въпросната игра и ние установихме, че Torchlight Frontiers е предопределена да бъде истински наследник на Torchlight 1 и 2. На базата на подробните отзиви от нашите алфа тестъри решихме, че е време да върнем играта обратно към корените ѝ и да я моделираме като класическите Torchlight игри, които aRPG феновете обикнаха. Благодарим на нашата отдадена фенбаза за тяхната подкрепа и детайлните им отзиви в рамките на ранната разработка.”


Новините идват само два месеца след отлагането на Torchlight Frontiers за 2020, след като първоначално планираният дебют през 2019 пропадна. Затворената алфа започва на 29 януари.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!