Съботно Инди: Cultist Simulator

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Макар оскъдните ми земни блага да идват от мизерното ми препитание като художник, умът ми се рее далеч отвъд платното — то е единствено отдушник на кошмарни видения. Във всеки изкривен от делириум буден момент, в който съм сам, попивам забранените окултни страници на забравени от света писания.


Целта? Да придобия дозата нечисто могъщество, което ще ми позволи да отпратя единия си слуга на самоубийствено издирване на нови артефакти в катакомбите под града, а другия — да елиминира досадният инспектор по петите ми. Едва ли щеше да ни разследва толкова старателно, ако знаеше съдбата на любопитното полицайче преди няколко месеца… Него оставихме да гние в елдрически капан, и в момента се люлее като немъртва кукла на конци под моето вещо диригентство.


Не, това не са бълнуванията на един луд. Това е напълно естествено развиващ се сюжет, който се разплита под невидимото ръководство на картите със случайни събития, стоящи в сърцето на Cultist Simulator. Тази зловладяваща — дам, комбинирам зловеща и завладяваща — дигитална творба на Алексис Кенеди (Fallen London, Sunless Sea) прави необичайната микстура от Лъвкрафтщина и игра с карти. При това по начин, който прави случайно генерираните ѝ истории много по-близки до материала-вдъхновител (да се чете: смущаващи), отколкото конвейерните хоръри по темата биха могли да пресъздадат.


Cultist Simulator се намира в Steam и GOG, и си заслужава всяка стотинка — лична гаранция. Сега вървете и… изконсумирайте… враговете си.

В рубриката Съботно Инди ви показвам по една интересна игра от малка и независима гейм компания (indie = independent). Тези игри често остават незабелязани заради скромния си бюджет и ограничения си маркетинг, но са направени от страст и фенщина към гейминга - неопетнени от корпоративните интереси. Инди игрите се отличават с оригинален геймплей, чаровна визия, пленителен сюжет, или произволна комбинация от трите.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!