Нов лийк загатва разработката на сериали по Diablo, Overwatch

От
Н. Предева
на
18/2/2020

От изтекла информация на изтекла информация, сериалът по Diablo придобива все по-ясни очертания. В края на 2018 г. злополучен туит разкри пред интернет пространството, че Activision Blizzard са в преговори с Netflix за анимиран сериал по Diablo. Туитът, публикуван от сценариста на анимацията Hellboy, набързо бе изтрит, но искрата вече бе пламнала.

Днес научаваме, че въпросният проект не просто е бил одобрен, ами е и в някакъв стадий на разработка. Как знаем това? Не и от официално изявление; те са за скучни хора, които обичат да гледат интервюта и да следят прес релийзи. Не, имаме тази информация от наскоро обновеното CV на г-н Ник ван Дайк, президент на филмовата и телевизионна дивизия на Activision Blizzard, в LinkedIn.

Обновеното портфолио на Ник ван Дайк загатва за съществуането на сериали по Diablo и Overwatch.

Според въпросното обновление, ван Дайк е изпълнителен продуцент на създадената в аниме стил TV адаптация на Diablo. Но това не е всичко - няколко реда по-надолу виждаме, че той, заедно с негов партньор, е "разработил и продал" анимационна поредица, базирана на Overwatch.

Мнозина жадуват да научат повече за вселената на Overwatch; зов, чийто отговор донякъде е обещан в Overwatch 2 и неговите по-сюжетно ориентирани режими на игра. Досегашните комикси и тук-таме кратки анимации държат феновете на пръсти, и аз лично съм изключително жадна да науча повече за въпросния сериал, макар и манията ми по самата игра да е поотминала.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!