Re-Reckoning, ремастърът на Kingdoms of Amalur, е факт

От
В. Рашковски
на
5/6/2020

Ремастерирана версия на Kingdoms of Amalur: Reckoning се появи ненадейно в Microsoft-ския дигитален магазин, макар и да не беше все още официално анонсирана. Казва се 'Re-Reckoning'. Не се шегуваме. Скоро след това THQ Nordic се предадоха и потвърдиха новината, пускайки вписването за физическото издание (както и колекционерско такова) в Amazon.

 

Ако сте пропуснали играта (или отличната ѝ поредица стриймове на Боби 'overneathe' Белев), то нека ви припомним - Kingdoms of Amalur е амбициозно RPG с огромна карта и първокласно свето-изграждане, което заради редица финансови спънки (без отношение с качеството на продукта!) не успя да произведе франчайза, който тази вселена заслужаваше.

 

Оригиналът излезе през 2012 за PC, PlayStation 3 и Xbox 360, а новата 'Re-Reckoning' версия цели да излъска и внесе модерен детайл в така или иначе предвидливо стилизираната графика на първообраза.

 

Непредвиденото обявление включва обещания за "по-детайлна графика" и "рафиниран геймплей", което е просто по-превзетия начин да кажат "ще изглежда и ще се играе по-добре". Re-Reckoning ще включва и всички DLC-та от оригиналната игра, та ще можем да се насладим и на едни по-красиви Legends of Dead Kel и Teeth of Naros.

 

Re-Reckoning се издава от THQ Nordic, които взеха правата за Kingdoms of Amalur преди две години. Преди това, играта тънеше в забвение след финансовото фиаско, завлякло оригиналните разработчици 38 Studios, и последвалият неуспешен търг за франчайза.

 

Това е вторият случай, в който неанонсиран ремастър е издаден от Microsoft-ския магазин; преди няколко седмици, същото се случи с ремастерираната Mafia трилогия. Едва ли обаче анонсът на Re-Reckoning щеше да се забави, тъй като пусковата дата е предвидена след малко повече от два месеца - 18 август.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!