Кога да очакваме новата версия на FIFA?

От
ARX
на
21/10/2020

ФИФА 21, разработена за PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5 и Xbox Series X, излиза тази есен, през октомври и се очаква да зарадва своите фенове с множество иновации. 

Играта трябва да бъде пусната в обикновен формат за PS4 и Xbox One и след това да бъде преиздадена на нови конзоли, с подобрена графика, преди Коледа.

Какво е новото във ФИФА 21 и какво я отличава от ФИФА 20?

Всички тръпнат в очакване да разберат какво е новото във ФИФА 21, в сравнение с ФИФА 20. По този въпрос наскоро разработчиците разкриха няколко вълнуващи подробности за футболния симулатор и функциите, които ще са налични в новата версия на играта.

Така например, благодарение на усърдната работа в последната версия на футболния симулатор - ФИФА 21,  ще е възможен допълнителен контрол върху играчите, а също така всички заклети фенове ще могат да се насладят и на нова анимация с дрибъл. 

Но това съвсем не е всичко, защото се очаква и позиционирането да бъде значително подобрено, така че да се гарантира максимално реалистично представяне на действията на нападателите на терена, както и по-ефективната игра на защитниците, в опитите им за възпрепятстване на противниковите атаки. 

В новата версия ФИФА 21 са предвидени и допълнителни възможности за инструктаж на отбора и е постигнат още повече реализъм, специално при тези моменти, когато играчът е пред празна врата или се бори за притежание на топката.

Въз основа на обратната връзка с потребителите, създателите подобриха работата по защитния баланс, асистенциите, както и общия контрол върху играчите като цяло. Състезателният режим също е актуализиран.

Как ще се промени играта?

Битката между EA Sports и Konami продължава. ФИФА вече няма правото да използва логото и името на Ювентус, който стана известен като Piemonte Calcio.

Но много по-любопитен е въпросът с графиката на играта. Ще бъде доста интересно да видим резултата от приложението на най-новата система за 3D сканиране на играчите, защото се очаква тя да представи максимално реалистично преживяване.

Ще се актуализира ли основната новост на ФИФА 20 - режимът на Волта? 

Най-вероятно в новата версия на играта ФИФА Street ще стане още по-ярка, добавяйки още повече интерес у потребителя и сюжетно разнообразие, категорични са експертите.  

Какво се променя в Ultimate Team?

Основният въпрос е дали EA Sports ще промени основния елемент на този режим, а именно закупуване на играчи за реални пари. Разработчиците отговориха на всички критици, които ги обвиниха, че печелят пари от деца, с твърдението, че са предоставили достатъчно добри възможности за получаването на безплатни пакети със забележителни футболни звезди. 

Ще има ли VAR във ФИФА 21?

Системата за видео повторение все още не е използвана в симулатора поради причината, че VAR редовно предизвиква много дебати и скандали. Засега няма конкретни доказателства, че съдийският видео помощник ще се появи във ФИФА 21, но тепърва предстои да видим как разработчиците ще успеят да балансират между реализма и забавлението, още повече, че границата между двете е изключително тънка.


ФИФА 21 ще е без карти с фитнес и тренировки

Едно важно и дългоочаквано решение, което феновете очакват с нетърпение от няколко години е, че Electronic Arts премахнаха картата за фитнес и тренировки. Вече не е необходимо да използвате фитнес карти, за да подготвите футболистите да играят. Ако играчът е много уморен в предишния мач, той автоматично ще си „почине“ и ще бъде готов за следващия.


Пригответе се за един много различен стадион с невероятни възможности

Разработчиците са създали FUT Stadium - персонализиран стадион във ФИФА 21 Ultimate Team. С напредването на вашия отбор ще имате възможността да го подобрите до нивото на „Challengers“ и „FUT Champions“. За начало, можете да обновите логото на клуба си, да изберете топка, екип, тема на стадиона, размера на трибуните, цвят на седалките, осветление и други. Пред вас ще се откриват постоянно нови опции, свързани с промяна на елементи на декора, намиращ се извън стадиона - канали и палми, звукови и визуални ефекти и пространства, където да разположите спечелените трофеи.

Вашият стадион ще има възможността да се разраства все повече, което ще ви осигури по-добри възможности за управление на неговите настройки.

При достигане на максималната степен на развитие ще имате възможността да трансформирате вашия стадион така, че да го превърнете в едно изключително място със страхотни трибуни и опция за осъществяване на пълен контрол върху всеки един детайл от двубоите. Всички мачове от уикенд лигата ще се играят на стадиони на „FUT Champions“. Съперникът ви, от своя страна, ще може да следи всички промени, които извършвате във вашия стадион, както и да развитието на клуба като цяло.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!