Ubisoft правят авто-шах за 100 човека

От
В. Рашковски
на
14/1/2020

Ако трябва да обобщим последните няколко години за гейминга в два buzz термина, то ‘battle royale’ и ‘auto chess’ са отлични кандидати. И ако някога сте се чудили как биха изглеждали двата хайп жанра омачкани в общо тесто, то 30 януари е вашият ден — защото тогава Ubisoft ще пуснат официално Might and Magic: Chess Royale, първият авто-шах за 100 човека.


Героите, бойните единици, техните фракции и специални умения в Chess Royale са взети от дълголетната Might and Magic вселена, и подобно на другите представители на жанра, ще ги ъпгрейдвате и комбинирате в различни “уникални сингергии”, които поддържат различни стратегии. Между битките, ще харчите натрупаното злато за закупуването на свежи попълнения във вашия отбор, и ще се ангажирате с т.нар. “скаутска фаза”, която ще ви позволи да надникнете във вражеските бойни композиции и да им измислите контра. 


Все още нямаме добра представа какво ще представлява и как ще се играе въпросният Chess Royale. Ако базираме впечатленията си на шепата видеа в YouTube, които идват от мобилната версия на играта, реално няма да сте изправени срещу 100 човека във всеки един момент; играчите ще се счепкват в бързи 1v1 мачове, прецеждайки финалистите във… вероятно?... невидими групи ала Tetris 99. 


На пръв поглед звучи ужасно протяжно начинание заради огромния брой играчи, но бързината на мачовете е основен фокус на разработчиците: Chess Royale е “целенасочено направен да предлага по-бързи игрови сесии” от конкурентите си в жанра, и предвижда мачове от около десет минути. “Губите бързо, печелите бързо,” казват самите Ubisoft.


Might and Magic: Chess Royale ще бъде безплатна за игра и излиза в края на месеца, 30 януари.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!