Godfall дебютира и с PC трейлър

От
В. Рашковски
на
15/6/2020

Първата официално обявена PlayStation 5 игра, Godfall, дебютира и с PC-ориентиран трейлър като част от PC Gaming шоуто миналия уикенд. Разработвана от Counterplay Games, които познавате единствено от (вече неактивния) хибрид между стратегия и колекционерска игра с карти Duelyst, Godfall отново обещава смесица между две гейм дизайн философии. "Ще зависите колкото от вашата екипировка и въоражение (т.нар. loot), толкова и от собствените си умения", обещава гейм директорът Keith Lee.

 

В интервю с PlayStation Lifestyle, той разказа и за вдъхновенията зад света на Godfall, и как сюжетът се напасва с нуждите на геймплея. Играта е вдъхновена от книжни поредици като The Stormlight Archive и 'Фондацията' на Азимов. Lee добавя още: "Светът на играта е разцепен между селенията на Земята, Водата, Въздуха, Огъня и Духа. Играете като един от последните оцелели Рицари на Ордена, отдаден на предотвратяването на апокалипсиса и съхранението на последните останки от техния свят."

 

Представена като "looter slasher" на официалния си уебсайт, Godfall цели да претопи геймплея на меле-ориентирани игри като Dark Souls и God of War със системите за прогресия на екипировката на игри като Borderlands и The Division. Ще се сражавате от трето лице, в близкобойни схватки с всевъзможни хладни оръжия (макар че наличието на лимитирани далекобойни атаки е потвърдено) - било то соло, или с до трима други герои в кооперативен режим.

 

Godfall излиза за PlayStation 5 и PC (чрез Epic Games Store) около Коледа 2020.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!