Trine 4 с първи геймплей трейлър

От
В. Рашковски
на
5/3/2019

Разработчиците Frozenbyte разкриха първия трейлър за Trine 4: The Nightmare Prince — поредното продължение на обичаната им пъзел платформър поредица, което е предвидено за PC, PS4, Xbox One и Switch тази есен.

Реално знаем за съществуването на Trine 4 още от миналия октомври (информация за нея изтече в сайт за финансиране от ЕС), но нямахме каквито и да било детайли за играта. Е, вече знаем доста повече — играта ще ни събере със старите познайници Amadeus, Pontius и Zoya, и ще ни запрати на шеметно приключение от sidescroll переспектива, което е очакваните равни дози кооперативна главоблъсканица и визуално пиршество. Да, прочетохте правилно: връщаме се към олдскул ‘страничната камера’ (позната още като 2.5D), вместо експерименталното ‘изцяло 3D’ на предната игра.


“След дълги години раздяла,” разказват от Frozenbyte, “Астралната Академия отново моли за помощ тримата герои. Те трябва да намерят Принц Селиус, чиито оживели кошмари се промъкват в реалността и сеят разруха в кралството.” От геймплей гледна точка, можем да очакваме още куп пъзелчета, базирани на физика (изпълними както соло, така и с приятели), нови умения за отключване и “изцяло преработена” бойна система, “с по-епични бос битки от когато и да било.” За пръв път ще имаме и възможност за ко-оп с четирима играчи (кой по дяволите е четвъртият?!), както он- така и офлайн.


Междувременно Frozenbyte анонсирахаTrine: Ultimate Collection, която ще излезе на PC, PlayStation 4 и Xbox One заедно с Trine 4. Пакетът ще включва както новата игра, така и Trine: Enchanted Edition, Trine 2: Complete Story и Trine 3: The Artifacts of Power, и ще има както дигитална, така и версия в кутийка.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!