Cyberpunk е отложена за ноември

От
В. Рашковски
на
19/6/2020

Cyberpunk 2077 беше отложена за пореден път, и по последни данни играта ще излеза на 19 ноември за PC, PlayStation 4 и Xbox One.

 

Това е второто отлагане на дългоочакваното киберпънк RPG в отворен свят на CD Projekt. Първоначалният план беше то да излезе през април, след което датата беше изместена за 17 септември. Обяснението беше, че "това са ценни месеци, от които се нуждаем, за да направим играта перфектна."

 

В ново съобщение, което анонсира допълнителното изместване на играта за 19 ноември, CD Projekt пишат "Тези от вас, които познават начина, по който правим игри знаят, че няма да пуснем нещо незавършено на пазара. 'Готово, когато е готово' не е просто добре звучащ слоган а кредо, според които работим, дори когато ще отнесем критики по въпроса.

 

Същевременно знаем, че това решение ни коства от вашето доверие и размяната му срещу допълнително време е едно от най-трудните решения, които разработчик може да направи. И въпреки че мислим, че това е правилното решение за играта, все пак искаме да се извиним, че ни чакате допълнително. Намерението ни е Cyberpunk 2077 да бъде нещо, което ще остане с вас години наред."

"Надяваме се, че когато му дойде времето, ще разберете защо сме го направили."

 

Според разработчиците, Cyberpunk 2077 вече е в "завършено" състояние що се отнася до съдържание и геймплей, включително куестове, кътсцени, умения, предмети и "всички приключения, които Нощният Град има да ви предложи". От друга страна обаче, "заради това богатство на съдържание и комплексни, взаимосвързани системи, трябва да минем внимателно през всичко направено, да балансираме игрови механики и да оправим редица бъгове. Огромен свят означава и огромно количество неща за изглаждане, и ще прекараме всичкото допълнително време именно в това."

 

Разработчиците ни напомнят също, че информационният стрийм Night City Wire ще се излъчи на 25 юни, и предварителни погледи в Cyberpunk за геймърската преса ще се случат веднага след това. "Надяваме се това да задоволи поне част от вашия глад за новини, докато полираме играта за пускането ѝ през ноември."

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!