Crystal Dynamics показаха геймплей от Marvel's Avengers

От
В. Рашковски
на
25/6/2020

Издателите Square Enix демонстрираха нови детайли и чисто нов геймплей запис от разработваната от Crystal Dynamics Marvel's Avengers игра, която очакваме за PC, PlayStation 4, Xbox One и следващото поколение конзоли по-късно тази година.

 

Crystal Dynamics откриха половинчасовия си стрийм с трейлър, който полага основите на сюжета - накратко, Avenger-ите са разпуснати след катастрофалните събития от т.нар. A-Day, в който унищожителен вирус коства цивилни животи по целия свят. В тяхно отсъствие се издига нова организация - Advanced Idea Mechanics, а събитията на играта започват петилетка по-късно, с появата на Kamala Khan - отдадена фенка на Avenger-ите и супергероиня сама по себе си.

 

Трейлърът обаче не се свени да ни покаже точно кой стои в сянката на AIM - един от най-разпознаваемите Marvel-ски злодеи, д-р George Tarleton, познат още като M.O.D.O.K. (Mental Organism Designed Only for Killing). Дебютирал в Marvel-ската вселена през вече далечната 1967, M.O.D.O.K. умее да контролира машини със съзнанието си - което, предвид роботизирането на националната отбрана след A-Day, не е никак идеален сценарий.

 

След като показаха общата рамка на историята, Crystal Dynamics преминаха директно към геймплея, разделяйки демонстрацията на singleplayer ориентираната сюжетна кампания и кооперативният мултиплейър WarZones режим.

 

Повече сюжетни мисии, които са специфични за конкретни герои се отключват с прогреса на основния сюжет, и една от тях - фокусираната върху Thor 'Once An Avenger' - беше показана по-подробно в рамките на демонстрацията. В нея сме под контрола на (логично) Thor, докато той отблъсква армия от вражески роботи нападнали Helicarrier-а на Avenger-ите в небесата на Ню Йорк. В зрелищната, богата на неон и експлозии битка се намесват и други познайници - Hulk и Iron Man.

 

Crystal Dynamics казват, че всяка от тези 'Героични Мисии' (Hero Mission), както са наречени мисиите от сингълплейър кампанията, е предназначена да покаже вариациите в геймплея на супергероите, тъй като всеки от Avenger-ите има уникален набор от движения. В случая на Thor, той е демонстриран с летящата му маневреност из бойното поле, смазващите му скокове върху противниците, както и възможността му прецизно да елиминира избрани противници с рикоширащия чук. Изглежда играта с него ще е микс от леки и тежки атаки, знакови свръхестествени умения и комбо-движения.

 

Всеки герой има три специални умения (разделени между Нападателни, Поддържащи и Ултимативни), наречени 'Heroic Moves' - като всяко от тях ще бъде вдъхновено от знакови способности на съответния герой от комиксите и филмите. Обещанието на авторите е не само да отключваме нови умения и да ги развиваме в 'дървета от таланти', но и те да са разнообразни до степен, която би отличила един играч от друг - дори да ползваме един и същ супергерой.

 

Отгоре на това слагаме и екипировката, чиито специални модификатори (Perks) позволяват допълнителна персонализация, както и купища класически костюми от знаковите епохи и сюжетни арки на всеки герой. Обещанието е козметиките да се отключват както с течение на сюжета, така и с изпълнението на кооперативни мисии - но и още отсега Crystal Dynamics си признават, че ще има покупка на скинове и емотки от вътре-игрови магазин.

 

Що се отнася до мултиплейъра, War Zones са мисии, които могат да се изпълняват от до четири човека заедно - или ако предпочитате, соло с AI спътници от отключени от вас герои. Тези мисии ще се връчват от разнообразни познати (Ник Фюри!) и не чак толкова персонажи от Marvel-ските вселени и ще ви запратят из всевъзможни градове и пущинаци, където да преодолявате препятствия, да влизате в битки с безименни наемници и именити босове, и разбира се - да жънете техните награди.

 

Crystal Dynamics отделиха внимание и на отборните 'довършващи движения' по време на ко-оп, които позволяват по-бързото елиминиране на врагове, когато техния stun показател удари максимума.

 

Marvel's Avengers ще илзезе за PC, PS4 и Xbox One на 4 септември, като Crystal Dynamics обещават нови герои, нови локации и нови истории след като излезе, "без да се оскъпява допълнително играта". Потвърдено е също, че играта ще получи безплатен ъпгрейд за следващото поколение конзоли, когато/ако преминете на такава към края на тази година.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!