Surviving Mars се състезава за космоса

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Космическо-колонизаторската сеитба на Surviving Mars явно е време да бъде ожъната, тъй като разработчиците Haemimont обявиха Space Race - първият експанжън за играта, развиващ се изцяло на марсианска почва. Там, където оригиналната игра разказва идеалистичната история на човечеството, сблъскало се и триумфирало над враждебната обстановка на Червената Планета, експанжъна Space Race разказва доста по-реалистичната история на корпоративни и национални мастодонти, които се съревновават да завладеят апетитното парче не-земя. Макар да не обявявате война никому, състезанието няма да е никак леко - с всичките прилежащи мръсни номера, дипломатични ножове в гърба и подкупване на най-талантливите колонисти на съперниците ви. Изобщо, вижте за какво става въпрос в трейлъра:


В експанжъна Space Race, ще трябва да съжителствате рамо до рамо със съседи. Издателят Paradox заявява, че “ще се съревновавате за ключови успехи в развитието на колониите, сред осезаемо ограничени ресурси и аномалии”, и ще трябва да решите колко добър или лош съсед ще бъдете. Търговията винаги е вариант, а в случай на бедствие (ваше или чуждо) сигналите за помощ и техният отклик ще наклони везните на съюзи и мощ в една или друга посока.

Експанжънът слага акцент и върху националните спонсори. Явяват се два нови - Япония и Бразилия - като всеки спонсор носи със себе си уникални машини и сгради, както и предизвикателства, които да преодолеете. Споменават се и “сюжетни събития”, които да освежат преживяването - нови инциденти с куполи, тунели и каквото още се сетите, което може да даде на късо. Експанжънът идва в Стандартна и ‘Плюс’ версия, като последната включва радио-състезанието Марсовизия (Marsvision) и 25 нови козметични сгради.

Surviving Mars: Space Race все още няма конкретна дата на излизане, но ще да е скоро - магазинчето на Paradox цитира цена от 12 евро за Стандартната, и 18 за Плюс версията. Базовата игра пък е намалена с 30% в Humble.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!