EA ще пропуснат E3 2019

От
В. Рашковски
на
8/3/2019

Стара мъдрост гласи, че ако нямаш какво да кажеш, е по-добре да си замълчиш. Изглежда EA — издатели на заглавия като Battlefield, Anthem, Apex Legends и държатели на масивни лицензи като Star Wars и FIFA — ще послушат тази мъдрост, тъй като обявиха отдалеч оттеглянето си от E3 2019.


Наместо конференция, EA ще реализират единствено ежегодното си фенско събиране (директно предшестващо големите конференции), и ще пуснат стриймове от там — с по-голям фокус върху конкретни заглавия и разработчици.


Донякъде съжалявам, че поредното голямо име се изтегля от именито за индустрията събитие като E3; напомням, че още миналия ноември Sony потвърдиха, че ще отсъстват от шоуто през 2019. Ходът на EA обаче е разбираем, предвид че миналогодишната им конференция се състоеше основно от мъгляви и несигурни трейлъри на Battlefield V и Anthem, както и перли на гейм анонсите като мобилната игра Command & Conquer Rivals. Реално погледнато е по-добре да си седнат на четирибуквията и да бетонират успехите на Apex със солиден корпоративен (да се чете: паричен) гръб, както и да направят щателна преоценка на гореспоменатите заглавия.


Тазгодишния календар за EA би трябвало да включва заглавия като Star Wars: Jedi Fallen Order на Respawn, нов Need for Speed и Plants vs Zombies. Оставям на въображението ви в каква поредност и с какви акценти би ви ги презентирал Andrew Wilson.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!