Мрачното сърце на Скайрим гъмжи от вампири

От
Н. Предева
на
17/1/2020

Приключиха авантюрите в топъл Elsweyr; студените и леко зъбати обятия на родната земя на нордите ни очакват!

По време на миналогодишните гейм награди бе обявен новият цикъл от приключения в The Elder Scrolls Online, озаглавен "Dark Heart of Skyrim". Този път обаче няма да се завърнем в заснежените територии с цел изтребление на драконовата популация, но е доста вероятно да се завърнем с цел изтребление на вампирската такава.

Годината ще бъде разпределена, подобно на миналата, на 4 отделни ъпдейта, започвайки с "Harrowstorm" (дънджън през февруари) и "Greymoor" (масивен ъпдейт на 2 юни). Всеки играч ще има достъп до встъпителния куест за новия сюжет, но само закупилите самия експанжън ще могат да продължат историята след това.

От трейлъра става ясно, че безименен безсмъртен симпатяга е тръгнал да вдига вампирска (и не само) армия, с която да превземе Скайрим, а в последствие и целия Тамриел. Възможно ли е въпросният симпатяга да е главата на клан Волкихар - Харкон, с когото се сблъскваме в Dawnguard DLC-то на TES V? Макар да не виждаме лицето на новия антагонист, силуетът на героя със сигурност отмята 2-3 кутийки от външния му вид. Тепърва предстои да научим!

И като за черешка върху тортата, изглежда самият Lyris Titanborn, нордът с кръв на гиганти във вените си от оригиналната кампания на ESO, ще се включи в заснеженото ни пътешествие. Ура!

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!