Persona 4 Golden излезе за PC

От
В. Рашковски
на
15/6/2020

Кулминацията на лавинообразен поток от слухове се сбъдна и да, най-сетне Persona игра стигна до компютърните монитори по не-емулиран начин! По-конкретно, заглавието е Persona 4 Golden, което е разширената версия на PlayStation 2 първообраза - и което доскоро беше хардуерен заложник на неуспешната PS Vita преносима конзола.

 

Persona 4 излезе през 2008 и пожъна моментален успех както сред критици, така и сред фенове. Към момента на излизането си, тя беше най-рафинираният представител на жанровата бленда - част jRPG dungeon crawler, част училищна slice-of-life визуална новела - с която е известна поредицата. Играта се развива в заспало градче из японската провинция, където суеверен слух, че гледането на определен телевизионен канал в дъждовна полунощ може да те убие, е катализатор на мащабна и поглъщаща детективска история.

 

Чисто механичните качества на Persona 4 (и поредицата като цяло) като походово RPG са неоспорими, също както и яркият ѝ, дързък визуален стил - но именно приземените, ежедневни и често хумористични ситуации, които ви запознават и неусетно влюбват в колоритните ѝ персонажи, са истинската сила на Persona 4. Играта лесно може да се проточи отвъд дори jRPG ентусиастката граница от стотина часа, но лично ви обещавам, че няма да ви досади.

 

Базовата Persona 4 игра беше разширена с експанжъна 'Golden' през 2012, който добави екстра сюжетно съдържание, нов лабиринт, който да пребродите нощем, както и редица други качествено геймплейни подобрения. Ако желаете да се потопите в един от най-обичаните и качествени екземпляри на японските ролеви игри, то можете да го направите срещу доста разумните 20 евро в Steam.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!