Rocket League става безплатна, напуска Steam

От
Н. Предева
на
24/7/2020

Rocket League се мести от Steam в Epic Games Store година след придобиването на Psyonix от страна на Epic Games.

С прехвърлянето си в новата платформа в края на лятото (няма дата за момента), Rocket League не само ще стане безплатна, но и ще получи редица значителни подобрения, измежду които е и дългоочакваната интродукция на crossplay.

Rocket League, излязла през 2015 г., постепенно пристъпи на общо 6 платформи, измежду които са и всички популярни конзоли, но до момента играчите на всяка платформа съществуват в отделен балон.

С анонса на предстоящите събития, Psyonix бързат да успокоят собствениците на Rocket League акаунти в Steam, че играта им ще остане незасегната и, напротив, ъпдейтната заедно с тази в Epic Games Store. Единствената разлика е, че след датата на прехвърляне, нови играчи няма да могат да си свалят Rocket League през Steam.

Базираният в Сан Диего разработчик освен това е подготвил и някои безплатни бонус благинки за старите фенове на играта, за да имат какво да развеят пред новите кадри. Из "подаръците" се намират титла с годината на първата ви игра, специални ефекти и Legacy ъпгрейд на 200+ предмети, както и част от съществуващите DLC-та. Можеш да разгледаш пълния списък в официалния анонс в сайта на Rocket Legue.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!