Нов Katamari Damacy се търкаля на хоризонта

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Макар да имаше няколко Katamari Damacy игри през последните години, сякаш все оставаха в периферията - последната не-мобилна игра от поредицата беше преди осем години, при това за най-злощастната преносима конзола, PS Vita. Зоркото (и често обърнато към изтока) око на гейм форума ResetEra обаче откри обнадеждаващ патент от страна на Bandai Namco, които запазват “Katamari Damacy Reroll” на европейска територия. Това бе последвано от японския патент за “Katamari Damacy Encore”, което определено навява асоциации за сборна колекция с най-доброто от поредицата.


Макар Keita Takahashi (създателят на шарената и оригинална Katamari вселена) да е зает с работа по Wattam за Annapurna Interactive, по-рано тази година той отбеляза мистериозно в Twitter, че “разглежда старите си творения по тайни причини”.


Източници на западното издание Game Informer подшушват за необявени проекти на Bandai Namco с външни партньори относно Katamari поредицата, включително възможност за нова игра в близко бъдеще. Надявам се докато се изтъркули (кхъ-кхъ) тазгодишното Tokyo Game Show, да имаме по-конкретни обявления в тази посока.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!