Half-Life: Alyx излиза след месец, а Valve Index е все така недостъпен

От
Н. Предева
на
21/2/2020

Остава малко повече от месец до излизането на дългоочакваното почти-продължение на Half-Life на 23 март. Half-Life: Alyx ще бъде първата игра на титаните Valve, която е специално разработена за виртуална реалност.

Тъжното е, че продължава да е все така невъзможно да си закупиш Valve Index, с който ще дебютира въпросното заглавие, освен ако не си готов да кихнеш близо двойно на оригиналната цена в някой сайт за препродаване.

През последните няколко седмици в официалната страница на Index в Steam пише, че Valve се "опитват да смогнат с търсенето", с опция да оставиш оптимистично имейла си, за да ти съобщят, когато се появят нови наличности. Потвърдиха и в изявление, че "работят усилено върху изграждането на нови бройки, за да откликнат на огромното търсене." Освен това добавиха, че се стремят да отворят продажбите навреме за излизането на Half-Life: Alyx. Но времето си тече.

От Oculus вече споделиха, че с избухването на коронавируса е напълно възможно сдобиването с Oculus Quest да стане още по-трудно начинание, тъй като продуктът цялостно се изработва в Китай. От Valve не са споменавали нищо по въпроса, и макар самият хедсет и допълненията към него да се произвеждат в Щатите, не е изключено някои конкретни компоненти да зависят от китайски производители.

И, разбира се, където един вижда трудност, друг вижда възможност! Официалната цена на Valve Index може и да е $1000, но това не пречи на хитри продавачи да предлагат новата си джаджа срещу $1,900 и нагоре в сайтове като Amazon и Ebay.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!