Hideo Kojima иска да работи с Junji Ito по хорър игра

От
В. Рашковски
на
28/7/2020

Откакто Konami отмениха проекта на Kojima Productions за нов Silent Hill и оставиха легиони от помрачени фенове единствено с играемия тийзър P.T., геймърите стискат палци Kojima да се върне към хоръра под една или друга форма. Тези надежди са нееднократно съживявани от самия дизайнер, който загатва в хорър посока за следващия си проект - макар и без конкретика, поне на този етап. Ако в думите на култовия хорър мангака Junji Ito има зрънце потенциал обаче, изглежда ни очаква хорър колаборация от най-висок калибър на хоризонта.

 

Слуховете плъзнаха още вчера, в следствие на прекалено оптимистично разтълкуван превод в разговор на Ito с Comic Book. Създателят на кошмарни творби като Tomie, Uzumaki и Gyo спомена за разговорите си с гейм дизайнера за хорър игра, "по която може да работи". Сензационната новина обиколи западната гейм преса и наложи допълнителното изявление на Ito, в което той уточнява:

 

"В интервюто прекалено лековато подхвърлих, че г-н Kojima ми е направил открито предложение. Истината е, че бяхме на парти и той просто спомена, че 'Ако има възможност, би ме помолил за помощ'. Извинявам се на г-н Kojima, както и всички фенове, на които съм дал фалшиви надежди."

 

Реално обаче Ito никога не е твърдял, че Kojima Productions разработват хорър игра или че има официално споразумение; единственото преувеличение е, че го е представил като 'покана', вместо приятелски разговор. Дори интервюто да е породило предимно спекулация, мълвата за колаборация между тях не е от вчера, така че още държим палците си стиснати.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!