Дигитализирай своя D&D герой с Reroll

От
Н. Предева
на
2/2/2020

Минаха се 8 месеца от успешното завършване на Kickstarter кампанията на Reroll, мобилно приложение за организиране на персонажи в настолната ролева игра Dungeons & Dragons.

Приложението вече официално излезе от бета и е достъпно за всеки, жаден за стилни пиксел приключения и удобно съхранение на важната за персонажите му информация. Можеш да създадеш изцяло нов герой с помощта на туториал или директно да избереш опцията сам да нахвърлиш информацията на персонажа си — изборът е твой. Ако не те грее за статистики пък, можеш просто да си създаваш готини аватарчета.

Една от любимите ми опции в Reroll е възможността да споделяш персонажния лист на героя си - генерира се линк, който директно пращаш на DM-a си или на когото си там искаш. За пример давам своята горда полу-оркица, Вола. Със статистики, предмети, магии и бележки, Reroll предоставя кажи-речи всичко, от което се нуждаеш по време на сесия. Освен секси зарчетата, разбира се. Тях задължително си ги носи.

Reroll изгражда герои с помощтта на SRD материалите на Dungeons and Dragons, които са донякъде лимитирани, но могат да бъдат допълнени с помощта на .json файл и Google Drive, особено при homebrew кампании с по-специализирани раси и класове. Средностатистическият играч няма от какво да се бои обаче.  Библиотеката с предмети, оръжия, брони и животни набъбна тройно от началото на бетата, а скоро има шанс да бъде отворен магазин, в който всеки желаещ да продава своите пиксел творения.

Безплатната версия на Reroll позволява създаването на един персонаж, но ключ на стойност $10 отваря портите към герои безчет! Научи повече за приложението и откъде да си го свалиш в официалния сайт на Reroll.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!