Слух: Horizon Zero Dawn излиза за PC тази година

От
В. Рашковски
на
17/1/2020

Едно от най-добрите екшън приключения на залязващото конзолно поколение — Horizon Zero Dawn — изглежда най-сетне ще има своя шанс да огрее компютърните монитори. Слуховете, че смайващият отворен свят на роботи-динозаври на Guerilla Games ще напусне списъка на ексклузивни за PlayStation 4 заглавия, изглеждат все по-достоверни.


Според репортаж на Jason Schreier за Kotaku, “три доверени източника, запознати с плановете на Sony” са издали, че Horizon Zero Dawn ще излезе в Steam и Epic Store тази година, като ще включва подобрения за PC платформата.


Ако слуховете се окажат верни, то Horizon Zero Dawn ще е поредното заглавие от засилващата се тенденция за временен, а не постоянен ексклузивитет на PlayStation заглавията, и ще се присъедини към набъбващия списък заглавия прескочили конзолния трап: включително Journey на ThatGameCompany, Detroit: Become Human и сходните дигитални филми-игри на Quantic Dreams, и дори Death Stranding, който вече е потвърден за излизане на PC това лято.


Horizon Zero Dawn е забележителен с факта, че това е първият PlayStation ексклузив на студио, притежавано от Sony, което ще направи скока в друга платформа. Обичайната практика на хардуерния гигант е да къта своите платформени ексклузиви като интелектуална собственост, която да продава конзолите.


Времената обаче се променят, и преките им конкуренти от Microsoft вече няколко поредни години възприемат практиката всеки голям Xbox ексклузив да стига и до PC. Ако Horizon Zero Dawn е някаква индикация, то смеем да се надяваме, че и други знакови PlayStation заглавия ще направят скока до най-добрата платформа. Bloodborne най-малкото, Sony, моля ви.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!