Органични кораби летят из No Man’s Sky

От
В. Рашковски
на
21/2/2020

Ако предположението ви накъде ще поеме No Man’s Sky в следващия си ъпдейт не е включвало органични кораби, които отглеждате от яйце — наредете се на опашка. Така като се замисля, опашка вероятно има и корабът ви след тазседмичния Living Ship ъпдейт, който вече е налице за всички платформи — PC, PS4 и Xbox One.


Новият шашав метод за придвижване из псевдо-безкрайната вселена на No Man’s Sky е притеснителен хибрид между насекомо и дълбокоокеански изрод, който можете да си отгледате от т.нар. Void Eggs — процес, който изисква от играчите първо да завършат поредицата от мисии ‘Starbirth’, която започва в Космическата Аномалия (Space Anomaly). 


Hello Games отбелязват, че Living Ship идва със свой уникален набор от органични технологии, и че играчите могат да ‘излюпят’ и еволюират процедурно генерирани ъпгрейди, чрез които да отгледат свои собствени, уникални кораби. Можете да си снесете повече от един кораб чрез допълнителни яйца. 


Друга част от Living Ship ъпдейта е подобреното разнообразие по време на пътуването из разноцветната NMS галактика. Нови обекти — гигантски космически черепи, завъртулчести диско топки, и прочее странности — ще станат част от вашите пътувания между планетите. Ако се отклоните от свръх-скоростното си пътуване за да изследвате тези любопитни обекти, ще бъдете възнаградени с екзотични награди.


Играчите вече ще се разминават с търговски кораби из дълбините на космоса — и последните могат да ги повикат за помощ, бартер, и прочее. 


Според Hello Games, Living Ship е поредната част от изместващата се стратегия за по-чести ъпдейти със съдържание наместо по-големите като обем, но и значително по-бавни за разработка Next и Beyond. “Докато работим по по-радикални, дългосрочни изменения зад кулисите,” казват те, “ще експериментираме с пускането на съдържание, което нашето общество харесва, веднага щом е готово.”


Уебсайтът на Hello Games има пълния списък с промени от ъпдейта. Самата игра е намалена на 27 евро в Steam и GOG, както и в PlayStation и Xbox магазините (при последните — само ако имате Gold услугата).

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!