Слух: Konami работят по две нови Silent Hill игри

 
Публикувана на
27/1/2020
Тъмен режим

По последни слухове, Konami работят по съживяването на поредицата Silent Hill — при това не с една, а с цели две нови заглавия.


Според туитър потребителя Aesthetic Gamer — на когото дължим достоверни течове на информация за Capcom в близкото минало — издателите Konami са се обърнали към редица разработчици преди няколко години, отваряйки се към предложения, които да върнат Silent Hill към живот. Една от идеите била за “рестартиране” (soft reboot) на франчайза, докато друга била за епизодично приключение в духа на Telltale игрите и Until Dawn.


“Не знам повече от това, но се надявам, че Konami са отделили необходимия бюджет и са намерили правилните разработчици, които да направят успешни игри. Това е само предположение, но има сериозен шанс едната или дори и двете игри да бъдат разкрити тази година.”


Ентусиасткият хорър сайт Rely on Horror също отбелязва, че техни “независими източници потвърждават разработката на Silent Hill проект.”


Ако отидем още по-далеч и по-смело в предположенията си, наскоро се носеше мълвата, че Kojima работи по нова хорър игра, и че арт директора на Silent Hill 2 Masahiro Ito е част от въпросния проект, който “се надяват да не бъде спрян.” Би обяснило и защо Konami тихомълком подновиха изтичащи запазени марки, свързани със Silent Hill. 


Макар да звучи абсурдно Konami и Kojima да работят заедно отново предвид разрива в отношенията им преди няколко години, анонимни източници на Eurogamer твърдят, че “ледовете се топят” между двете страни в конфликта. Със или без намесата на Kojima обаче, може би феновете на Silent Hill най-сетне ще имат нещо, което да очакват на хоризонта.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!