3D Realms обявиха Kingpin: Reloaded, ремастър на култовата класика от 1999 г., шуутъра Kingpin: Life of Crime.


Kingpin: Reloaded е описана като ремастерирана, подобрена версия на оригинала, съиздадена с 3D Realms и Interplay, която ще излезе за PC, PlayStation 4, Xbox One и Nintendo Switch по-късно през 2020. Ето какво гласи официалното описание:


В стилизирана ноар / ар деко гангстерска антиутопия, Мафиотският Бос (the Kingpin) властва над всичко с кървав юмрук. Неговият лейтенант, Nikki Blanco, оставя неизвестен гангстер смлян от бой, но жив. Този амбициозен престъпник се изправя от собствената си локва кръв — с метален лост в ръка и жажда за мъст.


Очакваме 4K резолюция, ultrawide поддръжка, усъвършенствана графика в ‘Подобрения’ режим (Класическият режим ви позволява да играете с оригиналната визия). Ще се поддържат контролери, и ще бъде добавени нова куест система и механика за диалози. Мултиплейър “Gang Bang” режимът ще бъде налице, както и “No Violence” режимът от оригинала, който премахва кървищата, но не и цинизмите — което го обезсмисля, ако питате мен.


Връщайки се назад в геймърската история, Kingpin е най-вече познат със скандалите, които предизвика около излизането си. Пропитата с насилие и груб език игра скандализира конгресмените в Щатите, като играта дори беше обсъждана в Сената.


“Kingpin не получи признанието, което заслужаваше, тъй като излезе в ера, в която видеоигрите бяха използвани за изкупителна жертва на обществени проблеми,” казва Frederik Schreiber — основател на компанията-притежател на лиценза, която се подвизава с някога значимото име 3D Realms. “Имаме привилегията да ѝ дадем втори шанс пред хора, които никога не са я чували, както и да я освежим за олдскул феновете, които жадуват да се върнат към (симулирания!) престъпен живот.”

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!