Sony отсъстват от E3 за втора поредна година

От
В. Рашковски
на
14/1/2020

Sony няма да бъдат на E3 2020, отбелязвайки втора година на целенасочено отсъствие от най-голямото (вече със сериозна въпросителна) ежегодно шоу за анонси на гейм индустрията.


Миналата година Sony избраха да си останат вкъщи, вместо да покажат вече заложените и показвани в предходни години PS4 заглавия. Повечето обаче очаквахме завръщането им в 2020 — година, в която имат да показват и говорят за нов хардуер. Но ето как стоят нещата: Sony няма да бъдат на E3 в дебютната година за PlayStation 5. 


В изявление към GamesIndustry.biz, компанията потвърди, че “след щателна оценка” са решили да не участват в тазгодишното шоу. 


“Храним голямо уважение към ESA като организация,” твърди прессъобщението, “но не чувстваме, че визията за E3 2020 е правилното място за нещата, над които ще се фокусираме тази година.” Вместо това, Sony ще “надгражда своята стратегия за глобални събития през 2020, и ще участва в стотици потребителски събития навсякъде по света.” Къде ще бъде отбелязано това присъствие, разбира се, все още не се знае.

E3 тази година.


На пръв поглед, това дава зелена светлина на Microsoft да доминират E3 със своите собствени хардуерни обявления — макар че вече знаем поне част от техните детайли. 


От друга страна обаче, това говори и за увереността на Sony в PlayStation 5, както и в способността им да правят нещата по техния начин, напук на E3. Говори много и за отдръпването на индустрията като цяло от E3 като събитие.


От няколко години насам, големите хардуерни играчи странят от застаряващото и постепенно губещо посоката си шоу. Xbox показват своя ‘арсенал’ в собствения им Microsoft Theatre в LA, Nintendo разчитат на записани заготовки със своите Direct предавания, и дори издатели като EA си намират полета за изява в околния Hollywood. Въпросът за бъдещето на E3 остава отворен, особено предвид мъглявия им отговор с какво ще запълнят времето тази година.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!