Съоснователят на Rockstar Dan Houser напуска компанията

От
В. Рашковски
на
5/2/2020

Според информация от издателите Take-Two Interactive, съоснователят на Rockstar Games Dan Houser ще напусне именитото Grand Theft Auto и Red Dead Redemption студио през март, след “продължителна почивка” от началото на миналата година.


Dan Houser основа Rockstar Games с брат си Sam през 1998 г., и заема поста на вицепрезидент в креативния отдел на компанията, както и сценарист и продуцент на множество игри на студиото. Подписал се е като главен сценарист на заглавия като Red Dead Redemption, Bully и Max Payne 3.

Отляво надясно: Sam Houser, Aaron Garbut, Dan Houser и Leslie Benzies на British Game Awards.


Според издайнически формуляр в инвеститорския уебсайт на Take-Two, 


“След период на продължителна почивка, започнала през пролетта на 2019, Dan Houser — вицепрезидент на креативния отдел на Rockstar Games — ще напусне компанията на 11 март 2020.”


“Безкрайно благодарни сме за неговия принос,” продължава съобщението. “Rockstar Games са изградили някои от най-критично признатите и комерсиално успешни игрални светове, глобално общество от запалени фенове и невероятно талантливи разработчици, които остават фокусирани на текущите ни и бъдещи проекти.”


В разговор с GamesIndustry.biz представител на Rockstar потвърди, че ролята на другия брат, Sam Houser, като президент на компанията остава непроменена. Обявлението идва броени дни преди отчета на Take-Two Interactive за третата четвърт на фискалната им година.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!