Режисьорът на Hostel ще снима Borderlands филм

От
В. Рашковски
на
21/2/2020

Eli Roth, познат най-вече като режисьор на слашър хорър поредицата Hostel, застава начело на дългогодишно мотания филм по Borderlands.


Филмовата адаптация на популярния комедиен, пост-апокалиптичен looter shooter беше обявена през все по-далечната 2015, като работата по него беше поверена на филмовото студио Lionsgate. Носеха се дори слухове, че проектът е бил възложен на Leigh Whannell — ко-създателят на Saw и Insidious, но нищо не произтече от тях. 


Изглежда обаче проектът за пълнометражен Borderlands се пробужда от дългогодишния си зимен сън; според репортаж на Hollywood Reporter, Eli Roth ще режисира по сценарии на Craig Mazin (създател на телевизионния сериал Chernobyl), а продуценти ще бъдат Avi Arad, Ari Arad и Erik Feig. 


Roth, чиито други творби включват Cabin Fever, Death Wish, и най-скорошно — The House with a Clock in Its Walls, отпразнува новините за участието си в проекта в Туитър (последвайки преждевременното, скоропостижно изтрито туийтче на Randy Pitchford, непогрешимото CEO на Gearbox) с възклицанието: “Вълнувам се да съм част от Borderlands семейството!”


“Вярваме, че разплетохме загадката как да доведем анархията на Borderlands на големия екран по голям начин, който ще бъде свежо, атрактивно и кинематографично събитие както за киноманите, така и за феновете на играта,” добави президентът на Lionsgate Nathan Kahane в отделно изявление. 


Това е кажи-речи всичко, което се знае за филма по Borderlands засега, но има шанс да чуем повече идния четвъртък, 27 февуари, в рамките на шоуто на Gearbox по време на PAX East.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!