Вижте Artifact в действие

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Булото на мистерия бавно се повдига от предстоящата дигитална игра с карти на Valve, Artifact. Това е първата игра на компанията от доста време насам, но самият Gabe Newell твърди, че тепърва ще възвръщат репутацията си на нещо повече от “хората зад Steam магазина”.


Но да се върнем към Артефакта! Всеки посетител на PAX West в Сиатъл, Вашингтон е имал шанса да играе и тества новото CCG в рамките на гейм изложението. За щастие показаното не е било ограничено до събитието, и много записи тепърва ще изплуват в нета. Един от по-висококачествените (макар и не като умения на играча…) е това на IGN, което може да гледате в цели 4К:



Геймплей записът показва Artifact в целия му блясък: три линии, подобно на Dota първоизточника, с мини-разигравания във всеки от тях. Целта във всяка линия е, очаквано, да бутнете кулата - а първите две унищожени кули ви осигуряват победата, в една стилизирана интерпретация на популярния MOBA геймплей. За да осъществите това, играете разнообразни карти в три основни категории (герои, предмети, магии) и използвате няколко основни стратегии - надиграване чрез маневри, хитро използване на вълшебства, или просто брутална сила.



За да не ви оставят да гадаете по смазващата им загуба, IGN предоставят и второ видео (по-горе) с обяснения и впечатления от течението на един Artifact двубой. Остават по-малко от 3 месеца до излизането на играта, която е обявена за 28 ноември и с цена от 20$ - без съмнение обаче ще видим поток от тестови впечатления и бета периоди през цялата есен.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!