Нова Star Wars игра за VR ще излезе до края на годината

От
Н. Предева
на
31/5/2020

В близкото бъдеще се очертава отново да се завърнем в една конкретна далечна галактика, този път във виртуална реалност!

Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge е екшън-адвенчър, разработен от развлекателното студио на Lucasfilm, ILMxLAB, в колаборация с Oculus Studio. Сюжетът ѝ се развива някъде между The Last Jedi и The Rise of Skywalker в околността на Black Spire Outpost на планетата Батуу. Създателите обещават срещи и интеракции с нови и познати вече герои, но за момента информацията е като цяло оскъдна.

А защо точно Батуу? В момента освен VR игра, в Star Wars фрайнчайза се разработва и нова зона, която да бъде добавена в парковете Disneyland Resort (Калифорния) и Walt Disney World Resort (Флорида). Зоната е, както се досещате, базирана на въпросната гориста планета, която е позиционирана на ръба на външните територии, точно преди т.нар. див космос. Новата зона и играта ще бъдат свързани, но как точно ще се осъществи въпросната връзка - предстои да научим.

"Това изпълнено с екшън приключение говори не само за обещанието ни за свързани и допълващи се изживявания чрез разширяване на историята около Black Spire Outpost," споделя Вики Добс Бек, изпълнителен директор на ILMxLAB, "тя представлява още една значима стъпка в стремежа на ILMxLAB към преход от разказване на истории - еднопосочна комуникация - към изживяване на истории, където играчите са в свят, в който решенията имат значими последствия и тласкат историята напред."

За момента не се знае дали заглавието ще бъде ексклузивна за екосистемата на Oculus, или ще бъде достъпна и на други платформи.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!