Ще можем ли да играем Hearthstone във VR?

От
Н. Предева
на
27/1/2020

За едни виртуалната реалност е нищо повече от измишльотина, която ще утихне всеки момент. За други обаче възможността да се разходиш в любимата магическа таверна и да замериш другарчето си по карти с тесте право в носа звучи като сбъдната мечта. Та има ли на какво да се надяваме?

По време на интервю с PowerUp!, Дейв Косак (Principle Narrative Designer) и Хадиджа Чеймбърлин (Lead VFX Artist) споделят, че идеята за Hearthstone във VR неведнъж е изниквала между екипа. Макар Дейв да е по-скоро скептично настроен относно начинанието, Хадиджа звучи по-скоро развълнувана от потенциала.

Оказва се, че прототип за Hearthstone VR вече съществува. Донякъде. По време на ежегодния близардски хакатон "Free Your Mind", двама разработчици се захващат със задачката:

Всъщност, прототипираха VR версия за Hearthstone по време на събитието. Можеше да се разходиш из таверната, да седнеш някъде и да поиграеш с някого. Но тъй като разполагаха само с две седмици, стигнаха до момент в който просто можеш да хвърляш карти по масата и после да обърнеш самата маса.

Не е нечувано функционалност, разработена по време на "Free Your Mind", да се превърне в реалност. Миналата година, например, проекти на Еван Полеков (Software Engineer) от изминали хакатони влизат в официалната версия на Hearthstone, а именно възможността за офлайн работа с тестета и по-гладко преминаване от офлайн в онлайн режим и обратно.

Та, Hearthstone във виртуална реалност? Краткият отговор е "по-скоро не", но поне не е "твърдо не".

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!