Flower излезе за PC

От
В. Рашковски
на
16/2/2019

Макар да е с по-скромна репутация спрямо обсипаната с лаври Journey, Flower все пак остава в гейминг историята като артистичното израстване на thatgamecompany и една от първите игри на инди вълната от края на 00-те. Доскоро обречена на заточение в застаряващата PlayStation 3 платформа, играта излезе изненадващо (или поне за мен) на PC. И за разлика от гореспоменатата Journey, ексклузивна за Epic Store, Цвекето излезе за всички дигитални пазарни платформи. Вижте цъфтящото трейлърче по-долу.


Доказателство за добре премисления арт стил е, че Flower все още умее да зарадва окото — с богата палитра, меки форми и безупречен минимализъм. За съжаление, разработчиците се разминаха с 10-тата годишнина на играта (12 февруари) с няколко дни, но това не я прави по-малко прекрасен пролетен подарък — пък и глътка свеж въздух измежду свръх-сериозни и хардкораджийски заглавия като Metro Exodus, Far Cry New Dawn и Anthem. Ако имате и око за алтернативни заглавия, няма начин да не ви пасне на колекцията.

Flower е налична в Steam, GOG и Epic Store срещу 10-ина лева. Третата игра на същото студио, Journey, се очаква скоро — но само в Epic Store.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!