Dreamfall наследникът Draugen с нов трейлър

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Скромните пет години след първоначалното обявление на проекта, Red Thread Games - студиото зад Dreamfall Chapters и The Longest Journey - склониха да пуснат нов трейлър за ‘психологическата мистерия’ Draugen.

Draugen представлява “Фиорд Ноар мистерия от първо лице” и се развива през 1923, сред живописно крайбрежно градче “сгушено между фиордите и планините на провинциална Норвегия”. Именно там главният герой Edward Charles Harden и неговата “общителна и енигматична млада повереница” Lissie се впускат в търсене на изгубената сестра на Edward.


Ако съдим по чисто новият Draugen трейлър, играта е променила посоката си сериозно от първоначалния анонс в 2013. Тогава играта беше предначертана като survival horror от първо лице, а нейният сценарист и дизайнер Ragnar Tørnquist я описваше като “Gone Home среща Amnesia”. Новият трейлър, макар и безспорно напоен с атмосфера и причудливост, е значително по-благ като тон спрямо параноичното отчаяние на дебютния тийзър. Лично аз го приемам като приятен завой в интересна посока - напук на любовта ми към Лъвкрафт, тематиката на космичния ужас маааай взе да се пренаселва.

Според Red Thread, Draugen е “история за намиращото се под повърхността”, и ще ни даде “пленителна история с неочаквани обрати.” Ключът се намира в самия Edward, който разработчиците описват като “нарастващо ненадежден разказвач”, а заобикалящият свят ще се променя не само с времето, но и разсъдъка на героя. Именно там е скрит хорър елементът в наратива, смятат някои.

Що се отнася до повереницата ви Lissie, тя е описана като “жив, дишащ и независим спътник”, с който ще взаимодействате чрез “реалистична и динамична диалогова система”. Хорърът ще е скрит в нея, смятам пък аз. Cherchez la femme, както се казва.


Отговорът на този и доста други въпроси ще получим догодина, когато Draugen е предвидена да излезе за PC, PlayStation 4 и Xbox One.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!