На живо всеки четвъртък от 20:00 ч.

ЗА ПРОЕКТА

Дете на партньорството между българското StarCraft общество Psistorm и гейминг медията Arx, СтарКрафтика има за цел на български език да запознае родната публика с един от първоизточниците на състезателния гейминг – StarCraft.

Ще разгледаме много от българските състезатели през годините, но няма да пропуснем и най-емблематичните моменти и фигури в световен мащаб. По пътя ще разберем и повече за малките детайли, даващи предимство в компютърната игра, в която всеки момент е от значение.

Преди всичко, ще се научим да играем шахмата на електронните спортове – StarCraft!

ЗА GRAST

Борислав Христов, също известен като „Grast“, e български състезател в дисциплината StarCraft. Създател и лидер на Team Psi, които от 2004 г. са сред елита на световните StarCraft и StarCraft2. Капитан на „А“ националния отбор на България от 2008 г. и организатор на редица турнири и събития свързани с играта – WCG България, ON!Fest, SC launch партита, безброй онлайн и офлайн турнири и лиги.

Grast играе StarCraft от 8-годишен, малко след излизането на играта, но състезателно започва да играе в началото на 2003 г. След малко повече от година упорити тренировки достига ниво на тренировъчен член на [AKUTA] - корейски клан, тогава пълен с професионални корейски играчи. След ред събития, Grast се преориентира към това да тренира и помага на младите StarCraft таланти на България. В продължение на дълги години, благодарение на труда на целия Team Psi, те успяват да държат българския флаг сред най-добрите.

Епизоди

Контакти