Sony ще отсъства от E3 2019

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Sony пуснаха малък медиен детонатор със снощното си изявление: “Ще отсъстваме от E3 2019.” Японският гигант ще пропусне знаковото електронно експо за пръв път в 24 годишната история на събитието.


В изявление до Game Informer Sony потвърдиха, че нито ще имат пресконференция около E3, нито ще присъстват на самото изложение. “С оглед еволюцията на индустрията,” твърди прессъобщението, “Sony Interactive Entertainment ще продължат да търсят иновативни начини да се свържат с общността си.”

“Феновете на PlayStation значат всичко за нас и ние винаги искаме да иновираме, да мислим различно и да експериментираме с начините, по които забавляваме геймърите. В резултат на това, няма да участваме в E3 през 2019.” Съобщението все пак казва, че “ще обмислим както нови, така и познати начини да комуникираме с вас през 2019 и нямаме търпение да споделим плановете си.”


Това не е първият път, в който Sony изразяват желание да ‘мислят различно’, що се отнася до традиционните им маркетингови събития. На тазгодишното E3 например, те изоставиха обичайният метод на наситен със заглавия медиен брифинг и предпочетоха да се концентрират върху четири големи заглавия: Death Stranding, Spider-Man, Ghost of Tsushima и The Last of Us Part 2. Този метод обаче бе приет противоречиво, като мнозина го счетоха за твърде безопасен и суховат.


Изглежда инициативата по преосмисляне се простира и до тази година, тъй като Sony няма да проведат и годишното PlayStation Experience фен събитие, което се провеждаше в Щатите всеки декември от 2014 насам.

В изказвания през септември, шефът на Sony Interactive Entertainment и председател на Worldwide Studios Shawn Layden обобщи ситуацията така: “След като вече изкарахме Spider-Man на пазара, гледаме към 2019 с игри като Dreams и Days Gone. Уви, нямаме достатъчно материал, който да оправдае организирането на северноамериканско събитие. Не искаме да породим очаквания, които после не можем да оправдаем. Решението беше трудно, но преценихме да пропуснем PlayStation Experience тази година.”


В шеговито смигване към снощния анонс Microsoft пък потвърдиха, че ще бъдат на E3 2019. Битката за следващото поколение започва.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!