Новата Alien игра е… мобилна

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Мистериозният Alien: Blackout проект в крайна сметка получи официалното си обявление, и малко над месец след изтеклите слухове за проекта — и разпалването на искриците надежда за достойно продължение на Alien: Isolation — мечтите ни бяха потъпкани. Alien: Blackout отново ни слага в ролята на Isolation героинята Amanda Ripley, но новото ѝ приключение няма да бъде на голям екран — предназначено е за мобилен.


Blackout навява спомени за старите Alien игри от Комодор ерата, в които поемаме контрол над компютърен терминал — направляващ охранителни камери и механични врати, чрез които информираме, направляваме и предпазваме екипажа от извънземната напаст. Извиква и натрапчиви паралели със стряскащи ‘хоръри’ като Five Nights At Freddy’s. Уви, въпросът за мнозина — мен включително — приключва с ограничението на играта до мобилни устройства.


Доскоро таяхме надежди, че Blackout ще е продължение на прекрасната хорър-промъкванка от първо лице Isolation, или ще е необявеният шуутър по Пришълеца от Cold Iron Studios. Почти всички очакваха, че ще разберем за новата игра в рамките на The Game Awards миналия декември. Е, явно сме сгрешили по всички параграфи.


Сайтът на играта описва Alien: Blackout по следния начин: “Използвайки единствено ограниченото захранване на космическата станция, за да оперира с холографската карта, охранителите камери, и датчиците за движение, Рипли трябва да остане скрита и да защити екипажа си от перфектния хищник.”

Играта спокойно можеха да я кръстят Пет Нощи в Уейланд-Ютани, но май щеше да е прекалено явно. Не е явно обаче как ще пренесат напрежението и тихия ужас, присъщ на Пришълеца, на устройство предназначено за мързеливо разцъкване на клекалото или в градския. Нека позная: никак.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!