Нови “корави” нива за Celeste през 2019

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Нови “много трудни” нива ще бъдат добавени безплатно към един от най-обичаните платформъри на 2018, Celeste. Очакваме ги, разбира се, през новата година.

В благодарствен туийт към феновете, в който изразява изумлението си от популярността на играта сред толкова много геймъри, създателят ѝ Мат Торсън потвърди, че ‘сбогуващите нива’ ще бъдат добавени в ранната 2019 — и също намекна, че следващият му проект ще бъде анонсиран по “някое време догодина”.


“Celeste продаде над 500,000 копия през 2018,” съобщи Торсън. “Благодаря на всички, които я играха. Никога не сме очаквали да достигнем толкова хора.”


“Работим по някои последни нива на Celeste, които трябва да са готови в ранната 2019. Те ще бъдат много трудни. Ще обявим също какви са следващите ни стъпки в новата година. Ще се видим в 2019.”


Освен споделеното от Торсън, композиторката Лена ‘Raine’ Шапел добави, че успехът на Celeste — оригиналният саундтрак, който е бил стриймван над 4 милиона пъти в Spotify и е продал над 6,000 копия — ѝ е позволил да започне своята фрийланс кариера, за да “продължи да пише готина музика за всички ви.”


Като черешка на тортата, Celeste оглавява XBox Games with Gold списъка през януари — промоция, за която Майкрософт вероятно са сипали завидна сума на Мат. Всичко това е напълно заслужено, и Celeste се затваря страницата на шеметно успешна (както финансово, така и сред критиката) 2018. Ако влага толкова сърце и старание и занапред, не мога да не стискам палци на Matt Makes Games.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!