Darksiders Genesis дава нов, Диабло облик на франчайза

От
В. Рашковски
на
10/6/2019

Слуховете от последните седмици бяха потвърдени — наистина ни чака нова доза Darksiders, но този път от неочаквана и съвсем нова за франчайза перспектива. Darksiders Genesis взима готическите одежди на (досегашната) трилогия и ги пренася в обстановката на кооперативен hack’n’slash. Главната роля е поверена на Strife, който се съюзява с War в дружни демоно-съсичащи начинания.


Играта напомня колкото на Diablo със своя ‘птичи поглед’ над бойното поле (в контраст с досегашния поглед ‘зад гърба’ на героя), толкова и на недооценената кооперативка Lara Croft and the Guardian of Light — тъй като кооперативното разрешаване на пъзели ще е не по-малко застъпено от поголовната сеч, обещават авторите.


Новото заглавие не е поверено на Gunfire Games, които познавате от Darksiders 3; този път зад кормилото застават Airship Syndicate, малкото студио на главният художник на Darksiders франчайза — Joe Madureira. Подобно на Gunfire, те също имат бивши Vigil (Darksiders 1, 2) кадри, а предходната им игра Battle Chasers: Nightwar беше отличен дебют в ролевите игри, макар и в походовата jRPG стилистика.


Според Amazon вписването, Darksiders Genesis ще излезе на 31 декември, на цена от 30 долара, за PC и Google Stadia; датата гарантирано подлежи на промяна, но цената изглежда достоверна. Чакаме още детайли от издателите ѝ, THQ Nordic.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!