Capcom качиха музикалния си архив в Spotify

От
В. Рашковски
на
12/2/2019

Библиотеката от саундтраци на видеоигри в Spotify наскоро получи масивна инжекция от братска Япония — благодарение на щедрото споделяне от страна на Музикалния Отдел на Capcom, които качиха тонове от тяхната музика, от най-стари до най-нови заглавия. Това идва като добре дошла промяна в саундтрак статуквото в Spotify, където доскоро можеха да се намерят само най-популярните поредици от ранга на Warcraft, God of War и Elder Scrolls, но от нишови заглавия — особено от японската сцена — нямаше дори и помен.


Разбира се, Spotify профила на Capcom Sound Team включва пресни и хитови заглавия като Mega Man 11 и Street Fighter 5. Ако се задълбаете обаче, ще откриете цяла съкровищница — архива на Monster Hunter, Phoenix Wright, стари Mega Man-и и jRPG-та като Breath of Fire, както и експерименти като Okami, Dino Crisis и, ъм, джаз албума по Monster Hunter. Не се шегувам, слушам го цяла сутрин.



Малък проблем за масовия потребител е, че повечето заглавия са стоварени в японския им оригинал, и ще се наложи да познавате по обложката на играта и да прещраквате песен по песен, за да намерите търсеното парче. Чуват се и недоволни възгласи за регионално заключване на дадени албуми, но доколкото мога да преценя — не засягат територията на България. Засега палец горе за симпатягите от Capcom, и дано качат още от несметната си музикална съкровищница!

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!