Left 4 Dead студиото се завръща с Back 4 Blood

От
С. Чавдаров
на
16/3/2019

Turtle Rock обявиха новото си заглавие Back 4 Blood. Играта ще представлява FPS co-op shooter със зомбита - и ако още не сте се сетили за Left 4 Dead е време да го направите, защото разработчиците искат именно това от вас, поне ако съдим по заглавието и тематиката. Именно те навремето създадоха въпросната зомби пуцалка за Valve.


“Завръщаме се към жанр, роден в нашето студио, но вече натрупали 10 години опит и с един куп нови зомби идеи в главите си”, заявява един от основателите на студиото и негов криейтив директор - Фил Роб, като добавя - “Не лежим на стари лаври. Целта ни е да впрегнем всичко, което сме научили и да се движим напред. Знаем, че задачата е трудна и в момента гледаме да увеличим екипа си колкото се може повече, готвейки се да посрещнем най-голямото предизвикателство в историята на студиото ни. Знаем, че това заглавие трябва да се отличава от всичко до момента и напълно възнамеряваме да направим така, че да се случи именно това.”


В наскоро пуснатото FAQ на сайта си Turtle Rock изрично дистанцират новото си заглавие от Left 4 Dead, за да не оставаме с иначе логичното впечатление, че просто ще го извадят от фризера и ще го бутнат в микровълновата преди да ни го поднесат като уж прясно. Конкретният коментар по този въпрос гласи: “Back 4 Blood е чисто ново IP. В него ще можете да стреляте по голямо количество зомбита, както беше в Left 4 Dead, но същевременно има много нови неща, които го правят уникално.”


На мен тази абстрактност ми звучи, сякаш вече нагласят таймера на микровълновата, но времето ще покаже. В тази връзка пускова дата все още няма, играта се води в ранен стадий на разработка и ще се разпространява от Warner Bros. Това, което се знае е, че платформите ще са класическата троица PC, Xbox One и Playstation 4, но с уточнението направено от Turtle Rock, че “и други възможности в тази насока не са изключени”. Дали пък Back 4 Blood няма да се окаже крос платформено заглавие?


Студиото натъртва на факта, че това не е battle royale, а има PvP, както и кампания. А, и не се надявайте на free-to-play.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!