Electronic Arts съкращават 350 служители

От
В. Рашковски
на
27/3/2019

Electronic Arts съкращават 350 човека от своите маркетинг, издателски и оперативни отдели в ход, който те определят като “рефлектиращ променящата се среда на бизнеса с игри.” Новината пристига директно от Andrew Wilson, CEO на Electronic Arts, в блог пост на уебсайта на компанията. Wilson също подчерта, че компанията ще свие присъствието си в Япония и Русия и ще се съсредоточи в нов опит да пробие на тези пазари.


“Това е труден ден,” споделя Wilson в поста си. “Промените, които правим днес, ще афектират около 350 роли в нашата компания от 9000 човека. Това са важни, но много трудни решения, и не ги взимаме с лека ръка. В EA сме приятели и колеги, благодарни сме и ценим приноса на всеки, и правим всичко по силите си да се погрижим за нашите хора и да им помогнем да преодолеят съкращението и да намерят следващата си възможност. Това е най-големият ни приоритет в момента.”


Гейм индустрията преживява тежко полугодие, като тези съкращения следват затварянето на Telltale, както и реструктуриранията в Activision Blizzard и Arena Net.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!