Българският геймър дава минимум 50 лева за мишка или клавиатура

От
В. Викторова
на
7/1/2019

Мнозинството геймъри в България отделя над 50 лева за мишка, клавиатура или слушалки, показва проучване на холандския производител на периферия Trust.

В проучването, обхванало близо 400 геймъри у нас, става ясно, че 72% от тях биха дали над 50 лева, като половината дори заявяват, че заделят над 100 лева за един брой периферия.

Едва 8% твърдят, че за мишка, клавиатура или слушалки дават под 20 лева, а 20% от запитаните посочват за свой ценови диапазон 20 до 50 лева.

Проучването е направено на два етапа: първата фаза е проведена в рамките на миналогодишния Aniventure Comic Con в зоната на Trust Gaming чрез специална анкета, а втората част – чрез онлайн допитване в Google формуляр с помощта на Фейсбук страници и групи.

"Много се радваме да видим, че в Trust сме усетили правилния ценови дипазон, който българският геймър търси", казва Регионалният мениджър на Trust за България и Западните Балкани Станислав Христов. "Нашата основна продуктова гама залага именно на интервала от 50 до 100 лева, като предлагаме техника с професионално качество, но на достъпни цени."

За предстоящия Aniventure Comic Con от Trust обещават зрелищно присъствие с уникално разработен геймърски джип, в който посетителите ще могат да се изправят на някои от най-популярните игри срещу известни YouTube личности.

ЗА КОМПАНИЯТА

Trust е водещата марка за качество на достъпни цени в аксесоари в дигиталния лайфстайл. Обхватът на компанията покрива по-голямата част от света, но въпреки това Trust успява да запази близостта си с всяка общност чрез местни представители в повечето страни. Основаният през 1983 г производител има асортимент от над 800 продукта и е печелил редица награди за дизайн.

В широката му гама влизат периферия и аксесоари за таблети, компютри, лаптопи, геймърска техника, смартфони, телевизори и други.

В България Trust стъпва едва миналата година, като вече може да се намери в повечето големи технологични вериги както онлайн, така и във физическите им обекти. За това време марката стана разпознаваема чрез редица геймърски събития, участия във видеа на YouTube знаменитости и силно присъствие във Фейсбук, където страницата на българския клон вече наброява две хиляди фена.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!